Byggstädning

Är det smutsigt på arbetsplatsen efter renovering eller ska ni flytta in i en nybyggnation? Vi erbjuder byggstädning för kontor, butiker, lager, förskolor, skolor och vårdmottagningar i hela Stockholmsområdet. Skicka en förfrågan om byggstädning och få prisuppgifter för just din lokal!

 

08 86 18 17

Behöver du hjälp? Kontakta oss Mån - Fre 08.00 - 16.30

loading

Nytt och rent med byggstädning
i hela Stockholm

Maries Puts & Städ AB utför byggstädning, såsom slutstädning på alla typer av nybyggnationer och renoveringar från 10-30 000 kvm. Vi är narturligvis anslutna till Byggettan, vilket är en förutsättning för att få utföra professionell byggstädning. Som en extra service utför vi även bodstädningar.

Maries Puts & Städ är ett familjeföretag med mer än 250 anställda och över 25 års erfarenhet av byggstädning i Stockholm, såsom slutstädning på alla typer av nybyggnationer och renoveringar. Vi utför städtjänster i hela Stockholmsområdet och självklart är våra medarbetare välutbildade, försäkrade och har avtalsenliga löner. Vi på Maries Puts & Städ vill att du som kund ska känna dig helt trygg och därför följs vår byggstädning av en gemensam besiktningskontroll för att säkerställa att arbetet är utfört enligt beställning och att du är nöjd med resultatet.  

Detta ingår

Vi arbetar utifrån ett standardavtal som omfattar byggstädning enligt nedanstående punkter. (Maximal takhöjd 3,5 meter, vid högre takhöjd sker pristillägg.)

Kök

 • Avtorkning: Fast belysning, spisfläkt, ventilation utvändigt, skåp, lådor, besticklådor och luckor in- och utvändigt.

 • Rengöring: Ugn, värmeskåp, ugnsplåtar och galler. (Spisen dras fram och det städas under och bakom, ej gasspis pga skaderisk.)

 • Kyl och frys utvändigt, även under och inuti om möjligt.

 • Arbetsbänkar: under och över inklusive eventuellt kakel ovanför arbetsbänk och vitvaror utvändigt.

Badrum/toalett

 • Avtorkning: Fast belysning, badrumsskåp in- och utvändigt samt rör.

 • Rengöring: Badkar, toalettstol, tvättställ, handfat, bidé, golvbrunn och ventilation utvändigt, tvättmaskin, torktumlare utvändigt, kakel, klinkers inklusive avkalkning och putsning av speglar.

Fönsterputsning

 • Putsas: Öppningsbara fönster på alla sidor. (Endast fönsterrutor som går att öppna utan risk för skada.)

 • Avtorkning: Fönsterbänkar och fönsterkarmar.

Alla rum

 •  Avtorkning: Eluttag, strömbrytare, elskåp, väggar, tak (spindelväv tas bort om möjligt utan risk för missfärgning), dörr, dörrkarmar, garderober in- och utvändigt samt ovanpå.

 • Golv, golvlister, trösklar och element även bakom.

Övrigt

 • Sophantering

" Proffsigt genomförd storstädning och golvvård. Maries puts och städ visade en bra flexibilitet i sitt åtagande för …"  B. von Gerber - SelfHelpGruppen AB

" Måste bara tala om hur nöjda vi är med städningen och jag har lovat att maila från företagsledningen hos oss och …"  Karla Låsservice AB

" Vill tacka för noggrant och väl utförd städ, samt trevlig städpersonal. "  Aleris Omsorg AB

Om ingen kan komma och besikta städningen medan personal ifrån Maries Puts & Städ är kvar?

Vår arbetsledare ser till att leverera denna tjänst nästa arbetsdag.

Måste jag vara på plats under hela dagen för städningen?

Nej, det bestämmer ni helt själv. Det ända vi vill är att någon är där på morgonen när vi kommer och att någon kommer innan vi går därifrån och besiktar städningen.

Vad är skillnaden mellan storstädning och byggstädning?

I princip är det inte så stor skillnad. Det som skiljer städningarna åt är att byggdamm kräver mer arbete och vissa gånger behövs det dammsugas på alla öppna ytor innan våttorkning (t.ex. i skåp, lådor och väggar etc.). Vid nylackade/nylagda golv är ytorna lite känsliga vilket medför att man måste vara försiktigare i sitt sätt att arbeta. Meddela oss innan städningen om det är något som gör att vi bör vara extra vaksamma med golven.

Ingår städmaterialet?

Här kan ni se om städmaterial ingår i tjänsten ni beställt. Ingår städmaterialet?

Vad händer om vi inte är nöjda?

Om det är något som vi missat i utförandet kan ni alltid ta kontakt med oss så ser vi till att felet avhjälps. Om ni själva åtgärdar felet innan Maries Puts & Städ kontaktas eller får möjlighet att kontrollera felet, utgår ingen ersättning. Det är viktigt att meddela eventuella fel inom 48 timmar efter att städningen är utförd. 

Vad händer om något skulle råka gå sönder?

Maries Puts & Städ är ansvarsförsäkrade hos Länsförsäkringar. Om det skulle visa sig att skadan uppkommit genom att vi har varit oaktsamma står vi självklart för kostnaden. Visar det sig att skadan uppstått pga fel eller brist på information från kundens sida eller tredje part ansvarar vi inte för skadan. Gå till reklamationsformuläret »

 

 

" Proffsigt genomförd storstädning och golvvård. Maries puts och städ visade en bra flexibilitet i sitt åtagande för …"  B. von Gerber - SelfHelpGruppen AB

" Måste bara tala om hur nöjda vi är med städningen och jag har lovat att maila från företagsledningen hos oss och …"  Karla Låsservice AB

" Vill tacka för noggrant och väl utförd städ, samt trevlig städpersonal. "  Aleris Omsorg AB