Storstädning

Alla lokaler behöver en regelbunden storstädning. Vi erbjuder miljö-certifierad storstädning för kontor, butiker, lager, skolor, förskolor och vårdmottagningar i Stockholm. Med vår storstädning får du även nyputsade fönster. Skicka en förfrågan och få prisuppgifter redan idag!

 

08 86 18 17

Behöver du hjälp? Kontakta oss Mån - Fre 08.00 - 16.30

loading

Vi gör dina lokaler rena på djupet!

En storstädning då och då är bra för att hålla kontoret fräscht och lättstädat i vardagen och ett självklart val inför personalfesten eller kundeventet. Dina lokaler blir trivsammare och mer välkomnande för besökare och personalens arbetsmiljö förbättras. Även om den regelbundna städningen är tillfredställande finns det detaljer och utrymmen som inte städas vid dessa tillfällen. Med vår storstädning lägger du grunden för en enklare och effektivare vardagsstädning. I tjänsten ingår även fönsterputsning! Hur ofta en storstädning behöver göras beror självklart på hur lokalen nyttjas och vilka krav och önskemål du som kund har.

Vi på Maries Puts & Städ i Stockholm hjälper dig gärna med en storstädning oavsett om du vill anlita oss vid enstaka tillfällen eller skaffa ett abonnemang hos oss. Vår målsättning är att leverera kompletta städtjänster för alla behov i toppklass och vi är stolta över att vi växer och har en mycket hög kundnöjdhet. I dagsläget är vi över 250 engagerade medarbetare som erbjuder städservice med kvalitet, konkurrenskraft och trygghet. Våra medarbetare är försäkrade, har avtalsmässiga löner och kollektivavtal. Vi arbetar under parollen styrka, glädje och kompetens med omtanke om våra kunder, vår personal och miljön. Välkommen med din förfrågan!

Detta ingår

Vi arbetar utifrån ett standardavtal som omfattar storstädning enligt nedanstående punkter. (maximal takhöjd 3,5 meter, vid högre takhöjd tillkommer ett pristillägg)

Kök

 • Avtorkning: Fast belysning, spisfläkt, ventilation utvändigt, skåp, lådor, besticklådor och luckor in- och utvändigt.
 • Rengöring: Ugn, värmeskåp, ugnsplåtar och galler. (Spisen dras fram och det städas under och bakom, ej gasspis p.g.a. skaderisk)
 • Kyl och frys utvändigt, även under och inuti om möjligt.
 • Arbetsbänkar; under och över inklusive eventuellt kakel ovanför arbetsbänk och vitvaror utvändigt.

Badrum/toalett

 • Avtorkning: Fast belysning, badrumsskåp in- och utvändigt och rör.
 • Rengöring: Badkar, toalettstol, tvättställ, handfat, bidé, golvbrunn och ventilation utvändigt, tvättmaskin, torktumlare utvändigt, kakel, klinkers inklusive avkalkning och putsning av speglar.

Fönsterputsning

 • Putsas: Öppningsbara fönster på alla sidor. (endast fönsterrutor som går att öppna utan risk för skada.)
 • Avtorkning: Fönsterbänkar och fönsterkarmar.

Alla rum

 • Avtorkning: Eluttag, strömbrytare, elskåp, väggar, tak samt spindelväv tas bort (ommöjligt utan risk för missfärgning), dörr, dörrkarmar, garderober in- och utvändigt samt ovanpå.
 • Golv, golvlister, trösklar och element även bakom.

Övrigt

 • Sophantering

" Måste bara tala om hur nöjda vi är med städningen och jag har lovat att maila från företagsledningen hos oss och …"  Karla Låsservice AB

" Proffsigt genomförd storstädning och golvvård. Maries puts och städ visade en bra flexibilitet i sitt åtagande för …"  B. von Gerber - SelfHelpGruppen AB

" Vill tacka för noggrant och väl utförd städ, samt trevlig städpersonal. "  Aleris Omsorg AB

När börjar städningen?

98 % av alla städningar börjar kl 08.00 på vardagar. På helgdagar och röda dagar börjar vi kl 09.00.

Hur lång tid tar en storstädning att utföra?

Vi ser till att vi är tillräckligt många på plats för att klara av en storstädning på en arbetsdag.

Hur ofta behöver man storstäda ett kontor?

En storstädning då och då är bra både för lokalen och för arbetsmiljön. Även om den regelbundna städningen är tillfredställande finns det detaljer och utrymmen som inte tas om hand regelbundet. Vi rekommenderar att man har ett par storstädningar per år för att hålla städstandarden på en hög nivå.

Måste jag vara på plats under hela dagen för städningen?

Nej, det bestämmer ni helt själv. Det ända vi vill är att någon är där på morgonen när vi kommer och att någon kommer innan vi går därifrån och besiktar städningen.

Vad är skillnaden mellan storstädning och byggstädning?

I princip är det inte så stor skillnad. Det som skiljer städningarna åt är att byggdamm kräver mer arbete och vissa gånger behövs det dammsugas på alla öppna ytor innan våttorkning (t.ex. i skåp, lådor och väggar etc.). Vid nylackade/nylagda golv är ytorna lite känsliga vilket medför att man måste vara försiktigare i sitt sätt att arbeta. Meddela oss innan städningen om det är något som gör att vi bör vara extra vaksamma med golven.

Ingår städmaterialet?

Här kan ni se om städmaterial ingår i tjänsten ni beställt. Ingår städmaterialet?

Vad händer om vi inte är nöjda?

Om det är något som vi missat i utförandet kan ni alltid ta kontakt med oss så ser vi till att felet avhjälps. Om ni själva åtgärdar felet innan Maries Puts & Städ kontaktas eller får möjlighet att kontrollera felet, utgår ingen ersättning. Det är viktigt att meddela eventuella fel inom 48 timmar efter att städningen är utförd. 

Vad händer om något skulle råka gå sönder?

Maries Puts & Städ är ansvarsförsäkrade hos Länsförsäkringar. Om det skulle visa sig att skadan uppkommit genom att vi har varit oaktsamma står vi självklart för kostnaden. Visar det sig att skadan uppstått pga fel eller brist på information från kundens sida eller tredje part ansvarar vi inte för skadan. Gå till reklamationsformuläret »

 

 

" Måste bara tala om hur nöjda vi är med städningen och jag har lovat att maila från företagsledningen hos oss och …"  Karla Låsservice AB

" Proffsigt genomförd storstädning och golvvård. Maries puts och städ visade en bra flexibilitet i sitt åtagande för …"  B. von Gerber - SelfHelpGruppen AB

" Vill tacka för noggrant och väl utförd städ, samt trevlig städpersonal. "  Aleris Omsorg AB