Nyheter

Håll dig uppdaterad med vad som händer!

 

faktureringsavgift

2017-09-05

Från 1 oktober inför vi faktureringsavgift

Med inspiration av EU s direktiv kring att få ned användningen av plastpåsar så inför vi nu en fakturaavgift för att stimulera till minskandet av pappersfakturor. Idag med den digitala utveckling som skett så känner vi att vi kan erbjuda ett fullgott alternativ med pdf-faktura till din e-postadress. Känner du att du helst vill ha en pappersfaktura så gå det bra även i framtiden men då mot en mindre/symbolisk avgift på 19 kr per faktura.

Nu kan vi behandla alla dina stenytor i hemmet!

2017-08-08

Nu lanserar vi stenpolering som tjänst även för privatpersoner. Vi kan ge nytt liv och exklusiv känsla åt dina stenytor i ditt hem! Maries Puts & Städ använder en metod som kallas för diamantpolering, vilket är rondeller preparerade med miljarder mikroskopiska diamanter som putsar golvet blankt och fint!  Metoden är också skonsam för miljön eftersom i stort sett behövs endast vatten och stensåpa.

Vi polerar de flesta stentyper med ett skinande resultat:
• Marmor
• Granit
• Kalksten
• Terazzo 
• Stenklinkers
• Polerad betong 

Vi kan diamantpolera en matt yta så att det blir glansig eller tvärtom, allt efter dina önskemål!  Intresserad? Läs mer
 

Malou Flourie

2017-06-09

I veckan hade Malou Flourie på maries.se föreläsning om problematiken kring fördomar om etnicitet och värderingar som ställs mot olika nationaliteter.
Det är viktiga frågor och vi på maries.se värnar om:

• Att de som köper hushållstjänster inte kan välja ut vilken person som skall städa baserat på vart han/hon kommer ifrån, nationalitet, ålder, kön då det innebär att man förhåller sig till olika rasmässiga/etniska hierarkier.
• Att maries.se vill undvika ojämlikheter mellan kön, klasser, etniska grupper och generationer genom att inte acceptera önskemål och krav på vilken person som kommer och utför tjänsten man vill beställa.

Att värna om de anställdas integritet genom att tydliggöra maries.se personal policy när det gäller rasistiska, sexistiska och andra trakasserier inför kunderna så att de anställda känner sig trygga.

Spontana fönsterputsare

2017-05-02

Hoppas du har haft en trevlig Valborg!

Nu börjar vårstädningen och fönsterputssäsongen på riktigt. Vi vill be er vara uppmärksamma på spontana fönsterputsare som ringer på dörren. 
Polisen har på olika platser i landet varnat för falska fönsterputsare.

Be alltid om legitimation och boka helst din fönsterputs i förväg!

Ha en fortsatt solig dag!

Vi är nominerade till Årets Glansföretag!

2016-09-01

CLEAN Bright Awards är branschpriset som lyfter fram förebilder inom städ-, sanerings- och tvätteribranschen.

Tre finalister i varje kategori presenteras och vinnaren i varje kategori presenteras på branschmässan CLEAN & Facility at your Service den 28 september på Kistamässan. Arrangör är tidningen RENT.

Läs mer om CLEAN Bright Awards här.

Vi är otroligt glada och stolta både för att bli nominerade och för att vårt arbete med ren känsla uppmärksammas. Så här lyder motiveringen:

Nominerad: Marie Flourié, Maries Puts &Städ

Motivering: Maries Puts & städ AB är ett familjeföretag som värnar om det mångkulturella Sverige och ett prestigelöst ledarskap. Värderingarna kommer till uttryck i begreppen styrka, glädje och kompetens. Allt de gör genomsyras av ledordet ”Ren känsla”, som både innebär väl utförda tjänster med nöjda kunder och schysta villkor för medarbetarna. I år firar de 25-årsjubileum. Britt-Marie Ekstrand är VD och driver företaget tillsammans med grundaren Marie Flourié (varumärkesansvarig) och Jean-Paul Flourié (verksamhetsutvecklare). Företaget ser sig som ett företag som tar ett stort samhällsansvar. Medarbetarna representerar 25 olika nationaliteter och behärskar ännu fler språk. företaget välkomnar mångfald och anställer många personer med svaga kunskaper i svenska, som de uppmuntrar att utvecklas och hitta en plats i det svenska samhället.

Ett år med Happy index och över 8000 svar!

2016-06-01

För ett år sedan startade Maries Puts & Städ med en daglig kundundersökning ”Happy Index” som visas i realtid på Maries Puts & Städs hemsida och Facebook. Undersökningen publiceras i realtid, vilket innebär att betyget och kommentarer, som syns på hemsidan/Facebook, är 100% transparenta.

– Resultatet redigeras inte av oss utan publiceras direkt oavsett vad kunden har kommenterat eller hur hen har betygsatt oss. Vi tror på öppen och ärlig kommunikation gentemot konsumenterna och väljer därför att visa verkligheten. Precis som alla företag har vi nöjda och missnöjda kunder och det tänker vi inte dölja med att redigera resultatet, berättar Viktorija Marknadskoordinator.

Varje kund får ett utskick i månaden att svara på oavsett om hen är en fast, återkommande kund eller en engångskund.

– Kunden kan antingen välja att endast betygsätta uppdraget eller att betygsätta och lämna en kommentar, berättar Carina Reklamationsansvarig.

Många företag väljer att publicera positiva kommentarer från sina kunder på hemsidan men i dagens samhälle med sociala medier börjar det bli allt svårare att gömma vad kunderna egentligen tycker.

– Vi vill inte dölja vad våra kunder tycker, tvärt om, vi uppmanar dem att tycka till. Varje månad får de en påminnelse om att deras röst räknas, säger VD:en Britt-Marie Ekstrand.

Undersökningen kallas för Happy Index eftersom Maries Puts & Städ vet att deras kunder är nöjda, vilket har statistiken visat med genomsnitt 85-90 % nöjda kunder genom hela året. Resultatet räknas på över 8000 svar som Maries Puts & Städ har fått sedan februari 2015. 

Se undersökningen i realtid >

RUT fortfarande kvar med en mindre förändring – du kan fortsätta köpa städtjänster

2015-12-04

Nya regler för RUT-avdraget träder ikraft från och med 1 januari 2016. Avdraget stannar på 50 %, men taket på RUT-avdraget sänks från nuvarande 50 000 kr/år per person till 25 000 kr per år och person för privatpersoner under 65 år.

Ändringen innebär att endast 0,8 % av RUT-köparna kommer att påverkas av denna ändring och hela 99,2 % kan fortsätta nyttja RUT-tjänster precis som vanligt.

Hur mycket påverkar regeringens ändring?

RUT-avdraget förblir detsamma för personer som är 65 år eller äldre. RUT-avdraget stannar på 50 % med 50 000 kr/år per person gällande enklare städtjänster och flyttstädning.

För dig som är under 65 år stannar RUT-avdraget på 50 % men taket sänks till 25 000 kr/år per person och gäller enklare städtjänster och flyttstädning.

Enligt regeringsstatistiken är det endast 0,8 % av RUT-köparna som påverkas av regeringens ändring. Stor del av den svenska befolkningen kommer aldrig upp till summan av 25 000 kr/år och kan därmed känna sig lugna och fortsätta köpa städtjänster som vanligt.

Vilka städtjänster påverkar regeringens ändring?

Från och med 1 januari 2016 kommer endast enklare städtjänster att finansieras med RUT-avdraget. Städtjänster som kräver specialutbildning eller avancerad utrustning kommer inte finansieras av RUT-avdraget.

I enklare städtjänster ingår hemstädning, fönsterputs, flyttstädning, storstädning och liknande. Mer avanceras städning räknas som mattvätt, möbeltvätt, fönsterputs med avjoniserat vatten, rengöring av inomhus- och utomhuspool m.fl. Kontakta privat@maries.se om du känner dig osäker vilka tjänster som finansieras med RUT-avdrag.

Hur påverkas du som kund hos Maries Puts & Städ?

Räkneexempel

Vid singel inkomsthushåll:
Kan man kan köpa hemstädsabonnemang hos Maries Puts & Städ med städning varje vecka av en bostad upp till 90kvm eller varannan vecka upp till 185kvm vid fullt RUT-utnyttjande om 25 000kr/år.

Vid två inkomsthushåll:
Kan man kan köpa hemstädsabonnemang hos Maries Puts & Städ med städning varje vecka upp till 200kvm eller upp till 370kvm varannan vecka vid fullt RUT-utnyttjande om 25 000kr/år.

RUT blir kvar!

2015-09-21

 

Idag har regeringen presenterat sitt budgetförslag inför 2016 och det glädjer oss iallafall väldigt få av våra kunder påverkas negativt. Endast 0,8% av RUT-köparna påverkas enligt regeringsstatistik. RUT-avdraget har varit med och skapat många nya arbetstillfällen hos oss!

RUT-avdraget är fortsatt 50% men taket sänks till 25 000kr/person/år för de under 65.

Så hur mycket räcker 25 000kr per år hos Maries Puts & Städ?

Räkneexempel

Vid singel inkomsthushåll:

Kan man kan köpa hemstädsabonnemang hos Maries Puts & Städ med städning varje vecka av en bostad upp till 90kvm eller varannan vecka upp till 185kvm vid fullt RUT-utnyttjande om 25 000kr/år.

Vid två inkomsthushåll:

Kan man kan köpa hemstädsabonnemang hos Maries Puts & Städ med städning varje vecka upp till 200kvm eller upp till 370kvm varannan vecka vid fullt RUT-utnyttjande om 25 000kr/år.

Sedan är det självklart positivt att de över 65 år fått behålla taket på 50 000kr. Ungefär 30% av våra kunder är pensionärer och det är en växande grupp köpare av RUT-tjänster hos oss.

Det som vi verkligen tycker är tråkigt att Regeringen vill begränsa är att RUT endast ska vara bastjänster inom städning, där de vill ta bort RUT om man använder ”Avancerad”-utrustning. Vi  på Maries Puts & Städ tror att tekniska hjälpmedel & innovation kan driva städbranschen framåt för att skapa effektivare och mer miljövänlig städning och att begränsa denna möjlighet att är steg i felriktning från regeringen!

Nu tar vi bort bindningstider och erbjuder 10 % rabatt för våra avtalskunder!

2015-09-01

Inga bindningstider och 10 % rabatt för våra avtalskunder!
Från och med idag, den 1a september,  tar vi bort bindningstider för dig som avtalskund på hemstädning och erbjuder 10 % rabatt på övriga privattjänster så som storstädning, fönsterputs, kökstvätt m.m.

Inte avtalskund än? Prova hemstädning och bli en avtalskund du med! 

Vårstädning med Marie i Mitti

2015-03-27

Marie ger sina bästa tips om vårens storstädning i veckans Mitti.

Artikeln finns också att läsa här: http://mitti.se/sa-varstadar-du-som-ett-proffs/

 

Tack till alla som besökte oss på Fastighetsmässan!

2015-03-20

Det var som vanligt jätteroligt att träffa gamla och nya kunder på Fastighetsmässan. Tack för att ni tittade förbi vår monter.

Hoppas vi ses igen nästa gång det är dags!

Fastighetsmässan 2015

2015-03-12

18-19 mars på Kistamässan

Nästa vecka går Fastighetsmässan av stapeln och Maries Puts & Städ finns på plats tillsammans med 300 branschledande aktörer! Du får expertråd på just det din förening behöver, allt under ett och samma tak.

Det finns möjlighet att lyssna på mer än 25 kostnadsfria seminarium som leds av högaktuella talare – ingen föranmälan krävs. Missa inte att du kan boka gratis lunch – Först till kvarn!

Läs mer här

Kom och träffa oss!

Vi kommer finnas på mässan för att ge dig våra bästa tips kring utförande av fastighetsstädning. Vi vill gärna träffa dig så kom och hälsa på oss i monter N:10 så bjuder vi på kaffe!

Ladda ner din gratisbiljett här. Det är en fackmässa vilket innebär att du behöver vara styrelsemedlem och över 18 år.

Hoppas vi ses i Kista!

Happy Index - kundundersökning i realtid!

2015-02-23

 

Happy index är en direktsänd kundundersökning som uppdateras dygnet runt, så fort någon skickar ett svar. Svaret publiceras direkt på vår Facebooksida och blir synligt för alla. 

Vi vill att alla ska kunna se kommentarerna vi får, för vi är öppna med vad folk tycker om oss. Detta för att vi ska kunna bli ännu bättre och få möjlighet att agera snabbare på era synpunkter.

Välkommen att se resultatet av vår ständigt pågående kundundersökning!