29/4-2020, Hur gör du städningen roligare? Tips från maries.se VD Britt-Marie Ekstrand

29/4-2020, Hur gör du städningen roligare? Tips från maries.se VD Britt-Marie Ekstrand
 

När våren kommer vill många rensa ur och storstäda. Det kan faktiskt vara riktigt kul att städa när du väl kommer igång. Läs VD för maries.se tips som kan höja motivationen! Hej Britt-Marie visst är det så att du gillar att städa, kan du inte dela med dig av dina tips?

 

Städning =Träningspass

Gärna, jag börjar alltid med att ta på mig ett par sköna, snygga och färgglada gympadojor då blir det roligare och jag blir snabbare, studsar fram. Sedan så ställer jag ut gott te på olika platser i huset som jag kan sippa på när jag behöver ny energi. Därefter laddar jag ned en bra ljudbok, är det en fredag och jag ska städa så kör jag istället medryckande musik i lurarna, gärna lite ZUMBA inspirerade takter.

 

Motivation

Är det så att jag har utmaningar med min motivation så lurar jag mig själv med att jag bara ska göra en fuskstädning – då kommer jag igång och av bara farten så blir det en grundlig städning. Är motivationen en utmaning så kan gärna ett yttre påtryckningsmedel så som besök underlätta.

 

Rullande schema

Vissa saker kräver lite mer kraftsamling och dessa brukar jag lägga ut efter ett rullande schema. Det innebär att jag fixar en sak per månad, ena månaden gör jag ugnarna rena, nästa månad tar jag alla ventiler vid fönsterna och månaden därpå takventilerna och så vidare med köksfläkten etc.

 

Boxa in alla saker

A och O är att alla saker har sin plats, jag gillar att boxa in alla saker. Det gör att det gå lätt att plocka undan och hela familjen hittar allt, inget springa runt och leta. Min erfarenhet är också att man är mer rädd om saker om de har sin plats.

 

Snabbfix

Har jag vänner i antågande och jag ligger efter tidplan så göra jag följande: • Röjer i hallen så att alla kan hänga upp sin jacka och ställa sina saker • Fixar handfat och toaletter • Dammsuger snabbt de hörn där allt skräp samlas så som kök och hall.

 

Boka din städning redan nu

Boka din fastighetsstädnig här

Boka er städning redan idag

       Årets Gasell 2008Årets Gasell 2009Årets Gasell 2011 Årets Gasell 2013     Miljövänliga städprodukter     SOS-logga

Anmäl dig till maries.se nyhetsbrev

Ta del av våra medlemmars specialerbjudanden!