Om Maries Puts & Städ

med över 25 år av nöjda kunder

 

Ren känsla sedan 1991

Vi arbetar sedan 1991 med att skapa en enklare och trivsammare vardag för våra kunder genom att tillhandahålla och utföra städtjänster och erbjuda städhjälp. Vi tror att vi själva och andra mår bättre när det är rent och med den visionen skapar vi trivsammare hem, mer inbjudande entréer och produktivare arbetsplatser! Våra medarbetare jobbar hårt för att behålla en hög kvalitet och servicenivå av våra tjänster både hos befintliga och nya kunder. Vi har skapat en ren känsla sedan 1991!s

Maries Puts & städ

Vem är Marie?

Vi har genom åren ofta fått frågan, finns Marie? Jo, det gör hon och det är jag som är Marie. Jag har arbetat på Maries Puts & Städ sedan starten 1991 med några uppehåll för barnledighet och kortare anställning på annat företag. Från början arbetade både jag och min man som fönsterputsare, flytt- och storstädare, men sedan hösten 2014 är jag varumärkesansvarig – en spännande arbetsuppgift.


Varför heter ni Maries Puts & Städ?

Jag träffade min man Jean-Paul, som är fransman, i Madrid 1989. Kärlek uppstod och inom några månader flyttade han till Sverige. Jean-Paul fick arbete som fönsterputsare hos min kusin som drev ett fönsterputsföretag. Ganska snabbt kom han dock på att han ville öppna eget städföretag. Eftersom jag heter Marie och det var putsning och städning vi skulle utföra tyckte vi att Maries Puts och Städ var ett tydligt och bra företagsnamn.

Vi utvecklade vårt varumärke i samarbete med Johnny Lind design. Vi ändrade färger och lade till en porträttbild på mig.

Varumärkesexperterna Johnny Lind och Göran Österlund frågade mig om jag förstod vad det kommer att innebära att ha mitt ansikte på vår logga. Idag kan jag svara att jag inte förstod innebörden och vidden av det. I och med porträttbilden blev allt som utförs på Maries Puts & Städ synonymt med mig som person.

Nu har jag vant mig och känner mig både bekväm och stolt över vad vi utför. Det är viktigt för mig att vi levererar tjänster med hög kvalitet och att våra kunder är nöjda. Jag blir lika glad idag som för 25 år sedan när vi får beröm från våra kunder. Och vi är noggranna med att den person som utfört tjänsten får ta del av lovorden. Det finns inget som motiverar mer än positiv feedback när man gjort något bra. Hur tänker du kring städning?

Städning är mycket personligt. Jag tror att det finns lika många uppfattningar som det finns människor. Frågar jag min 19-årige son så handlar städning om att få smutstvätten till rätt ställe. Själv är jag noggrann med att det ska vara rent ända in i hörnen, men det gör mig inget att det är lite rörigt. Idag har vi städhjälp hemma, men det har vi inte alltid haft. För mig var det en ordentlig tröskel att kliva över. Bara tanken på att någon annan ska göra rent efter mig gjorde mig obehaglig till mods. Om jag ska vara helt ärlig trodde jag att jag behövde städa själv för att vara 

säker på att det blev ordentligt gjort, ett kontrollbehov som jag gjort mig av med. Väl över tröskeln tycker jag idag att det är ljuvligt att komma hem till ett rent hem. Utmaningen med att vara ett städbolag idag är att vår arbetsmiljö ständigt förändras. Vi använder olika och nya material när vi inreder våra hem, kontor och fastigheter. Många av dessa material är känsliga och kräver specialmedel och särskild kunskap om skötsel och underhåll. Som städproffs gäller det att alltid hänga med när nya ytskikt dyker upp på golv, bord och köksluckor.

Vår historia

2018

Dotterbolaget Maries Puts & Städ PRIVAT AB bildas och kollektivavtal tecknat med Almega och Kommunal.

Ny hemsida med modernt bokningssystem.
2017
2016
Vi blev 250 anställda.
Nominerade till årets Glansföretag.
2016
2015
Dotterbolaget Maries Puts & Städ FÖRETAG AB bildas och kollektivavtal tecknat med Almega och Fastighets.
Dotterbolaget Malous Cleaning Products AB bildas.
2014
2014
Dotterbolaget Maries Puts & Städ FASTIGHET AB bildas och kollektivavtal tecknat med Almega och Fastighets.
ISO-certifiering inom miljö och arbetsmiljö.
2013
2013
Utses till Gasellföretag.
Den stora flytten till Instrumentvägen äger rum.
2012
2011
maries.se firar 20 år och utses till Gasellföretag.
En extern VD och en styrelse etableras och vi räknar till 1000 avtalskunder i Stockholm.
2010
2009
maries.se börjar med affärssystem och slutar med kontantredovisning. Vi utses än en gång till Gasellföretag.
maries.se mottar Dagens Industris Gasellpris.
2008
2007
I juli införs skattereduktion för hushållsnära tjänster, det sk RUT-avdraget.
maries.se erhåller ISO 9001-certifiering i kvalitet.
2005
2001
maries.se utvecklas till ett aktiebolag.
Den första medarbetaren antälls.
1992
1991
Företaget grundas av ägaren Jean-Paul Flourié.

Maries Styrelse

Card image cap

Britt-Marie Ekstrand

Card image cap

Jean-Paul Flourié

Card image cap

Marie Flourié

Card image cap

Christina Ahlerup

Card image cap

Ergin Özdemir

Card image cap

Charlotte Ahlberg

Card image cap

Björn Strid

Boka din städning redan nu

Boka din fastighetsstädnig här

Boka er städning redan idag

ISO 9001     ISO14001     ISO18001 Årets Gasell 2008Årets Gasell 2009Årets Gasell 2011 Årets Gasell 2013     Miljövänliga städprodukter

Anmäl dig till maries.se nyhetsbrev

Ta del av våra medlemmars specialerbjudanden!