Gamla golv blir som nya

Gamla golv blir som nya
 

2021-01-26

Djuprengöring och högglanspolering av golv

Gamla golv slits och skadas. Det innebär att den naturligt vackra lystern golvet hade från början inte längre finns. Golvet blir ofräscht och det blir en tråkig miljö som både försvårar den löpande städningen samt påverkar ekonomi och miljö.

Med rätt metod kan gamla golv bli som nya. Man ger nytt liv till slitna och skadade golv, det blir enklare och billigare samt att man slipper byta ut golvet.

Diamantpolering

Diamantpolering, även kallad Twister, är en metod som både på kort och lång sikt är billigare och bättre för miljön än traditionella metoder då man inte använder kemikalier för att utföra arbetet. Det enda som behöver tillsättas är vatten.

Systemet består av rondeller preparerade med miljarder mikroskopiska diamanter som polerar och resultatet ger rena, glänsande och lättstädade golv med högglans. Diamantpolering kan användas på de flesta vanliga golvtyper, som terrazzo, klinker, linoleum, vinyl/plast, natursten och betong.

Överlägset resultat med Diamantpolering

Svenska Naturskyddsföreningen har sedan 2006 endast Diamantpolering som rekommenderad städmetod. Att lägga polish på t.ex. Terrazzo och natursten är en metod som man inte uppmuntrar utan stenen mår bäst som den är när den kan andas och bara vara naturligt vacker.

Diamantpolering-rengöring lägger ingen konstgjord yta utan polerar den naturliga stenen som är starkare än den konstgjorda ytan som polish skapar. Då polish täpper igen porerna på naturstenen låter Diamantpolering istället stenen andas genom porerna. En fördel med Diamantpolering är att slitage syns mycket mindre jämfört med polish som gör att golvet lättare blir repigt och fångar upp smuts. Den periodiska städningen blir då avsevärt lättare att utföra efter Diamantpolering metoden. Även användningen av städkemikalierna minskar vilket både är miljövänligt och ekonomiskt fördelaktigt.

Om det finns polish måste det först tas bort. Polishborttagningen innebär en nollställning av golvet för att få det att återgå till dess naturliga utgångsläge. Vid borttagning av polish behövs starka kemikalier. Vid utförandet börjar man högst upp i trapphuset för att sedan arbeta sig nedåt. Vi informerar de boende i god tid, så att alla vet vad som pågår i deras trapphus. Vi kommer att göra rent golvet mellan de olika omgångarna och utföra mellankontroll för att säkerställa att resultatet uppfyller vår kvalitetsgaranti. Sista besiktning görs tillsammans med kontaktpersonen för varje hus.

Diamantpoleringens livslängd

Livslängden är olika beroende på vilken sten er fastighet har. Exempelvis är granit mycket starkare än kalksten. Detta gör att granit slits mycket mindre än kalksten. Trafiken i fastigheten spelar också stor roll. Vår erfarenhet av Diamantpolering visar att högglansen sitter i från 12 till 24 månader (ibland t.o.m. längre).

Anledningen till de relativt stora variationerna är hur många personer som passerar varje dag i fastigheten, samt var i fastigheten de passerar. Att underhålla med Diamantpolering efter att första behandlingen är utförd för att få samma glans som första gången är enklare, och inte alls lika tidskrävande då man inte behöver göra alla steg i processen med rondeller. Det innebär också att kostnaden blir väsentligt lägre.

För att förlänga högglansen och vårda stenen ännu mer så är ett bra tips att alltid ha en längre entrématta innanför porten då promenaden på skrapgaller och matta hindrar upp till 75 % av smuts och grus att komma vidare in i trapphuset och skapa onödigt slitage. Har ni ingen entrématta kan vi hjälpa till med att föreslå lämplig entrématta för er fastighet.

Beskrivning på utförandet av Diamantpolering:

 1. Vi börjar med att sopa/dammsuga av trappen för att få bort smuts så att det inte blir repigt när vi börjar poleringen.
 2. Efter det så sätter vi upp plastskydd för att skydda väggar och kanter samt snickerier.
 3. Nu påbörjar vi själva poleringen med vårt 5-stegs diamantpolerings-system. Här använder vi oss utav 4 olika Microkristallsrondeller. Börjar med den grövsta som öppnar upp porerna och rengör. Och sen stegvis med finare och finare rondeller. Dessa moment sker med vatten och stensåpa.
 4. Sista steget är ett torrt moment och här används den finaste rondellen. Här används inte vatten eller såpa. Detta sista steg är det som stänger porerna igen och skapar den skyddande ytan och som tar fram glasen i stenen.
 5. Vi plockar bort allt skydd ifrån väggar, hämtar upp allt vårt material. Samt besiktigar fastigheten och resultatet med kunden.

Fördelarna med Diamantpolering systemet är:

Hög kvalitet
 • Djuprengöring i kombination med hög glans.
 • Diamantpolering är så effektivt att golven blir rena och hygieniska utan lager av vax eller polish.
 • Högre glans nivå än polish eller vax.
Användarvänligt
 • Diamantpolering fungerar i stort sätt på alla stengolvunderlag.
 • Arbete utförs under normalt arbetstid och i princip ej störande för boende.
Miljövänligt
 • Miljövänlig städmetod (Twister metoden rekommenderas av Svenska Naturskyddsföreningen).
 • Mycket låg kemikalieanvändning av dagligt underhåll.
Ekonomiskt
 • Effekten av Diamantpolering varar under lång tid
 • Veckostädningen går lättare och snabbare att utföra

 

Boka din städning redan nu

Boka din fastighetsstädnig här

Boka er städning redan idag

Reco-logga Reco-logga Årets Gasell 2013Årets Gasell 2011Årets Gasell 2009Årets Gasell 2008 Miljövänliga städprodukter SOS-logga