Flyttstädning i Stockholm

Flyttstädning 

För en smidigare flytt

Inplastade möbler vid flyttstädning i Stockholm

Flyttstädning med maries.se

Att flyttstäda sitt hem är ett krävande moment både energi- och tidsmässigt. Vi på maries.se tar gärna hand om flyttstädningen av din bostad åt dig. Vi ser till att alla svåra, krångliga och jobbiga moment i flyttstädningen blir genomförda på allra bästa vis, så att du får godkänt av hyresvärden eller den nya ägaren i och med överlämningen. 

Läs mer + Frågor & Svar +


Lång erfarenhet av flyttstädning 

Vi har över 30 års erfarenhet av flyttstädning i Stockholm och vet vad vi ska göra för att bostaden ska bli riktigt ren och fin. Vår flyttstädning bygger på ett standardavtal, vilket innebär att vi vet vad som krävs för att den nya ägaren, besiktningsmannen eller fastighetsägaren godkänner resultatet i samband med överlämningen. 
 

Kundomdömen

 • "Supernöjd med flyttstädningen. Bra kommunikation innan och välstädat hem. Bara plus från oss.", Emma V.
 • "Otroligt nöjd! Väldigt proffesionell städare, speciellt i skåpet och på metallytor såsom kylskåpet. Förmedla gärna detta till städaren.", Robin S.
 • "De gjorde ett jättejobb med köksgolvet! Det blev otroligt fint! Bra jobbat på mycket kort tid!", Elisabeth F.
 • "Utmärkt städning av två trevliga och ansvarsfulla städare.", Lars G.
   

Hur fungerar flyttstädningen?

Vi står för all utrustning som behövs för flyttstädningen och ser till att vi är tillräckligt många på plats för att klara av en flyttstädning på en arbetsdag. Vi behöver endast tillgång till el och vatten. 
 

Hur gör vi om vi flyttar samma dag?

Om ni flyttar samma morgon som städningen sker rekommenderar vi att ni tömmer badrum och plockar undan på fönsterbrädor först så börjar vi städningen i badrum samt med fönsterputsningen.
 

Flyttstädning med maries.se 

 • Erfaren, utbildad personal med bra villkor
 • RUT-avdraget gäller - Du betalar bara 50% av arbetskostnaden
 • Ansvarsförsäkring om något händer
 • Miljövänliga städartiklar ingår
 • Enkelt att boka
 • Vi ser till att du får godkänt av köparen eller hyresvärden


Inför flyttstädningen

Du behöver inte vara hemma under flyttstädningen, men vi ser gärna att du finns på plats och släpper in vår personal, samt kommer och besiktigar efteråt. 
 

Vad kostar flyttstädning och hur bokar jag den? 

Att få veta kostnad och att boka flyttstädning är enkelt. Fyll bara i dina uppgifter om kvadratmeter och ort, så får du en direkt prisuppgift från oss. 

Har du några andra frågor? Tveka då inte att kontakta oss! 
 

Vad baseras priset på flyttstädningen på?

Priset baseras på antal kvadratmeter, takhöjd samt vart du bor.

Fördelar med flyttstädning hos maries.se

 • Godkänt från hyresvärd eller köpare
 • Miljövänliga städartiklar ingår
 • Erfaren och välutbildad personal
 • Ansvarsförsäkring om något händer
 • Tre dagars garanti
 • RUT-avdraget gäller - du betalar bara 50% av arbetskostnaden

Här kan du se vilka moment som ingår i tjänsten:

 Tjänstebeskrivning


Vanliga frågor & Svar

Har maries.se vaccinationskrav på de anställda?

Vi har vidtagit massvis av åtgärder för att minska på smittorisken. Vi utför fortfarande social distansering mellan anställda, munskydd för de kunder som vill, samt ytdesinficering efter städning. Läs mer på: https://www.maries.se/blogg/covid19/

Vi har inget vaccinationskrav på våra anställda då det inte är lagligt att tvinga en anställd att vaccinera sig. Vi har inte heller möjlighet att spara hälsouppgifter om en anställd, som exempelvis om det har vaccinerat sig, då det är ett brott mot dataskyddsförordningen GDPR. Därför önskar vi att våra kunder inte rådfrågar kring vaccination av våra anställda med hänsyn till de anställdas integritet.

Vad gör ni i samband med Covid-19?

Vi fortsätter att städa och har vidtagit extra åtgärder för att du ska känna dig trygg med oss som leverantör. Läs mer om våra extra åtgärder.

Måste jag vara hemma?

Du behöver inte vara hemma under hela städningen/putsningen, men vi ser gärna att du finns på plats och släpper in vår personal, samt kommer och besiktigar efteråt.

Hur lång tid tar en flyttstädning?

Vi ser till att vi är tillräckligt många på plats för att klara av en flyttstädning på en arbetsdag.

Lämnar ni garanti på städningen?

Vi lämnar alltid 3 dagars garanti på städningen. Eventuella brister som framkommer vid besiktningstillfället, i anslutning till städtillfället, åtgärdas genast av oss. Klagomål efter kundens godkännande beaktas ej.  Vi vill påpeka att det är bra om boende/inflyttande person kan närvara vid besiktningstillfället. Tid för besiktning meddelas av vår personal ca 1 timme innan städningen slutförs.

Hur gör vi om vi flyttar samma dag?

Om ni flyttar samma morgon som städningen sker vill vi att ni tömmer kök och badrum först så börjar vi städningen där.

När börjar flyttstädningen?

98 % av alla städningar börjar kl 08.00 på vardagar. På helgdagar och röda dagar börjar vi kl 09.00.

Om de nyinflyttade ska flytta in samma dag?

Vi försöker om det är möjligt att ha ett rum helt klart när de kommer, under förutsättning att vi fått information om detta. Generellt avråder vi dock starkt från att ha flyttstädning och inflyttning samma dag då vi får svårt att garantera bästa städresultat och att alla ytor blir helt städade.

Ingår städmaterialet?

Ja städmaterial ingår.

Hur gör jag om jag inte kan vara hemma och öppna?

Om du absolut inte kan vara hemma och öppna för personalen, kan du komma och lämna nycklarna till vårt kontor. Detta sker senast tre arbetsdagar innan städtillfället.

Vad har ni för avbokningsregler?

Vid avbokning tidigare än 72 timmar (helg ej inräknat) före inbokad tjänst har kunden rätt till avbokning utan kostnad. Vid avbokning inom 72 timmar innan inbokad tjänst debiteras avbokning enligt följande:

Hemstädning, fönsterputs, kökstvätt och badrumstvätt:
- Upp till 150kvm/1-15 fönster/badrumstvätt: 300 kr
- Över 150 kvm/15 fönster eller mer/kökstvätt: 600 kr

Storstädning, flyttstädning, byggstädning:
- Upp till 150kvm: 700 kr
- Över 150kvm: 1 400 kr

Ombokning 72-48 timmar innan inbokad tjänst debiteras med 100 kr i ombokningsavgift. Vid ombokning inom 24 timmar sker debitering enligt ovan debiteringsmodell.

För att vara giltig skall avbokning eller ombokning av städning ske skriftligen per e-post eller muntligen per telefon till maries.se. Vid tvist kring avbokning skall mottagen bekräftelse från maries.se kunna visas upp av kund.

Får man använda RUT-avdrag?

Ja, du får använda RUT-avdrag som skattbetalande privatperson som är minst 18 år vid beskattningsårets utgång. Du behöver vara bosatt i Sverige och vara helt eller delvis bosatt i bostaden där tjänsten utförs. Dödsboet kan bara få RUT-avdrag på uppdrag som har utförts före dödsfallet. Efterlevande familj kan inte få RUT-avdrag för arbete som har utförts i förälders bostad efter dödsfallet. 
Grässtrå med dagg

Miljövänlig flyttstädning

Vi använder Malous medel som är skonsamma för miljön. Vi på maries.se strävar efter att endast använda oss utav miljövänliga produkter och är mycket noga med att dosera rätt. Det blir även mer skonsamt för våra medarbetare på det viset.

Mer om oss