Flyttstädning i Stockholm

Flyttstädning

Slipp göra flyttstädningen själv!

Flyttstädning Stockholm

Proffsig flyttstädning

Som du redan vet är det både tids- och energikrävande att flytta från en bostad till en annan. Du måste packa. Du måste bära. Och du måste se till att alla dina saker kommer fram till din nya bostad. Dessutom måste du flyttstäda ditt hem. Det tar också tid och energi.

Låt oss ta hand om flyttstädningen istället! Vi ser till att alla svåra, jobbiga och krångliga moment blir korrekt genomförda. Vi ser helt enkelt till att ditt hem blir skinande rent så att du får godkänt av värden och köparen. 

Läs mer + Frågor & Svar +


Slipp alla tunga moment

Flyttstädning innehåller många tunga och krångliga moment. Till exempel måste badrummet vara skinande rent. Du måste tvätta och svabba även bakom och under badkaret. Har du en dusch ska den vara skinande ren. Spisen måste svabbas ur rejält. Du måste se till att utrymmet bakom spisen är rent. Och det är mycket, mycket fler saker som måste bli rent för att din flyttstädning ska bli godkänd. Du måste göra en totalrengöring av hela lägenheten där inget kan lämnas åt slumpen. Låt oss ta hand om allt så att du kan fokusera på ditt nya hem! 

Vi ser till att din flyttstädning blir godkänd

Vi på maries.se har 25 års erfarenhet av flyttstädning i Stockholm och vi känner till alla krav som måste uppfyllas för att du ska få godkänt när det gäller städningen av ditt hem. När vi tar hand om flyttstädningen åt dig ser vi till att alla krav uppfylls så att du får godkänt av fastighetsägaren, den nya hyresgästen eller lägenhetsinnehavaren. Lägg tid och energi på ditt nya hem så tar vi hand allt städande åt dig. Passa på att boka flyttstädning nu! 

Läs om vilka moment som ingår i flyttstädning här:

Kök: Avtorkning av diskbänk, arbetsbänk, kranar, undersida diskbänk samt avloppsrör. Avtorkning av kakel ovanför diskbänk/arbetsbänk/spis. Avtorkning av kyl och frys utvändigt och invändigt, även under om möjligt. Kyl och frys måste vara tömda och avfrostade innan städning påbörjas. Även bakom om kund har dragit fram kyl/frys. Avtorkning av köksskåp, lådor och handtag, inuti skåp om de är tömda. Avtorkning av socklar vid golvet på underskåp och övriga snickerier. Tömning och avtorkning i och runt sopbehållare. Ugnsrengöring samt avtorkning av ugnsplåtar och galler. Spisen dras fram om möjligt och dammsugning och våttorkning görs under och bakom samt avtorkning mellan glas (demontering av kund). Typ av spishäll specificeras vid bokning. Rengöring av mikro in- och utvändigt. Avtorkning av spiskåpa utsida och undersida (ej inuti).

Badrum: Avkalkning/rengöring av badkar (front demonteras och monteras av kund). Avtorkning i badrumsskåp om de är tömda. Avtorkning av skåpluckor in- och utvändigt samt front till lådor och handtag. Avtorkning av duschkabin och i duschutrymme. Rengöring i golvbrunn. Avkalkning och avtorkning av kakel/klinkers (ej mögel). Avtorkning av kranar, duschslang/duschmunstycke. Avtorkning av vågräta VVS-rör (högst 2,5 m). Rengöring av toalettstol i och utanpå. Avtorkning av handfat inklusive undersida. Avtorkning av väggar i badrum, ej tapet. Avtorkning av krokar, handdukshängare/värmare.

Övrigt: Avtorkning med torr trasa fast belysning. Avtorkning med torr trasa av eluttag, strömbrytare och elskåp. Avtorkning av dörr och dörrkarmar, avtorkning dörrhandtag. Avtorkning insida av entrédörr. Putsning av inglasade dörrar. Avtorkning av element, även borstning bakom. Putsning av fönster alla sidor och avtorkning fönsterbänkar/brädor och fönsterkarmar. Dammsugning och avtorkning garderober (även inuti om de är tömda). Dammsugning av golv, trösklar samt mattor. Våttorkning av golv. Notera att vi inte flyttar möbler. Dammsugning av golvlister. Putsning av speglar. Borttagning av spindelväv i tak. Avtorkning av ledstänger och trappräcken. Sopning/dammsugning samt våttorkning av trappsteg. Avtorkning in- och utvändigt av torkskåp/tumlare och tvättmaskin. Rengöring av tvättmedelsfack. Avtorkning utsida ventil (högst 2,5 m). Väggar dammas vid behov och spindelväv tas bort. Avtorkning av väggpanel.

8 saker att tänka på inför flytt:

Flyttstädning kan kännas besvärligt och därför har vi på maries.se samlat ihop vår samlade kunskap och våra erfarenheter kring temat flytt, för att bringa ordning i röran.

Checklista:

  • Boka flyttfirma
  • Boka flyttstädning
  • TV/bredband/telefoni
  • Avtal och försäkringar
  • Flytta med någon
  • Adressändring
  • Organisera
  • Packa rätt

Här kan du se vilka moment som ingår i tjänsten:

 TjänstebeskrivningVanliga frågor & Svar

När börjar flyttstädningen?
 

98 % av alla städningar börjar kl 08.00 på vardagar. På helgdagar och röda dagar börjar vi kl 09.00.

Hur gör vi om vi flyttar samma dag?
 

Om ni flyttar samma morgon som städningen sker vill vi att ni tömmer kök och badrum först så börjar vi städningen där.

Måste jag vara hemma?
 

Du behöver inte vara hemma under hela städningen/putsningen, men vi ser gärna att du finns på plats och släpper in vår personal, samt kommer och besiktigar efteråt.

Hur lång tid tar en flyttstädning?
 

Vi ser till att vi är tillräckligt många på plats för att klara av en flyttstädning på en arbetsdag.

Om de nyinflyttade ska flytta in samma dag?
 

Vi försöker om det är möjligt att ha ett rum helt klart när de kommer, under förutsättning att vi fått information om detta. Generellt avråder vi dock starkt från att ha flyttstädning och inflyttning samma dag då vi får svårt att garantera bästa städresultat och att alla ytor blir helt städade.

Lämnar ni garanti på städningen?
 

Vi lämnar alltid 3 dagars garanti på städningen. Eventuella brister som framkommer vid besiktningstillfället, i anslutning till städtillfället, åtgärdas genast av oss. Klagomål efter kundens godkännande beaktas ej.  Vi vill påpeka att det är bra om boende/inflyttande person kan närvara vid besiktningstillfället. Tid för besiktning meddelas av vår personal ca 1 timme innan städningen slutförs.

Ingår städmaterialet?

Ja städmaterial ingår.

Hur gör jag om jag inte kan vara hemma och öppna?
 

Om du absolut inte kan vara hemma och öppna för personalen, kan du komma och lämna nycklarna till vårt kontor. Detta sker senast tre arbetsdagar innan städtillfället.

Vad har ni för avbokningsregler?
 

Vid avbokning tidigare än 72 timmar (helg ej inräknat) före avtalat städtillfälle har kunden rätt till avbokning utan kostnad. Vid avbokning senare betalar kunden enligt följande: 48 timmar (helg ej inräknat) innan städtillfället 50 % av priset, 24 timmar (helg ej inräknat) innan städtillfället 75 % av priset och avbokning samma dag debiteras fullt pris. Notera att avbokningskostnaden inte berättigar till RUT-avdrag.

Får man använda RUT-avdrag?
 

Ja, du får använda RUT-avdrag som skattbetalande privatperson som är minst 18 år vid beskattningsårets utgång. Du behöver vara bosatt i Sverige och vara helt eller delvis bosatt i bostaden där tjänsten utförs. Dödsboet kan bara få RUT-avdrag på uppdrag som har utförts före dödsfallet. Efterlevande familj kan inte få RUT-avdrag för arbete som har utförts i förälders bostad efter dödsfallet. 
Flyttstädning i Stockholm

Aloe Vera baserade medel

Malous medel är baserade på Aloe Vera och är skonsamma för miljön. Vi på maries.se strävar efter att endast använda oss utav miljövänliga produkter och är mycket noga med att dosera rätt. Det blir även mer skonsamt för våra medarbetare på det viset.

Mer om oss
ISO 9001     ISO14001     ISO18001 Årets Gasell 2008Årets Gasell 2009Årets Gasell 2011 Årets Gasell 2013     Miljövänliga städprodukter

Anmäl dig till maries.se nyhetsbrev

Ta del av våra medlemmars specialerbjudanden!