Mattvätt i Stockholm

Mattvätt

Befria mattan från smuts, kvalster och bakterier!

Mattvätt Stockholm

Professionell mattvätt

En matta behöver skötsel för att vara riktigt vacker och hålla länge. Vanlig dammsugning tar bort mycket damm och smuts som finns i mattan men den tar inte bort allt. Därför är det bra att med jämna intervall rengöra mattan ordentligt.

maries.se gör professionell mattvätt på djupet och ser till att dina mattor både ser rena ut och doftar fräscht.

Läs mer + Frågor & Svar +


Mattvätt i Stockholm

Det är långt ifrån alla mattor som går att köra i tvättmaskinen – tyvärr. Både storlek och material kräver en helt annan omsorg när man vill att mattorna ska komma till sin rätt. Vi har professionell utrustning som vi tar med hem till dig så att vi kan rengöra din heltäckningsmatta eller dina lösa mattor på plats. Förutom att ta bort damm och smuts, kan vi få bort många svåra fläckar. Resultatet blir en ren och fräsch matta som är fri från smuts, kvalster och bakterier – och som håller sig snygg längre.

Vad kostar det?

Du kan snabbt och enkelt ta reda på vad det kostar att göra en mattvätt i ditt hem. Fyll bara i dina uppgifter i formuläret ovan så får du priset direkt. 

Så här beställer du mattvätt

I formuläret högst upp på sidan skriver du i information om antal kvadratmeter mattan har och väljer datum och tid för städningen innan du slutför bokningen med kontaktuppgifter, adress, uppgift om nycklar mm. Innan du avslutar bokningen, så kommer du se vilket pris det är på tjänsten.

Hur går mattvätten till?

Vi tar med oss all utrustning som behövs och tvättar mattorna på plats. Efter rengöringen bör man inte gå på mattorna på 8 timmar. Vi kan tvätta de flesta mattor, dock inte ull, plysch, orientaliska mattor eller antika mattor. 

Fördelar med mattvätt hos maries.se

  • Fräscha mattor - fria från smuts, bakterier och kvalster
  • Miljövänliga städartiklar ingår
  • Välutbildad och erfaren personal
  • Ansvarsförsäkring om något händer

Här kan du se vilka moment som ingår i tjänsten:

 Tjänstebeskrivning


Vanliga Frågor & Svar

Har maries.se vaccinationskrav på de anställda?

Vi har vidtagit massvis av åtgärder för att minska på smittorisken. Vi utför fortfarande social distansering mellan anställda, munskydd för de kunder som vill, samt ytdesinficering efter städning. Läs mer på: https://www.maries.se/blogg/covid19/

Vi har inget vaccinationskrav på våra anställda då det inte är lagligt att tvinga en anställd att vaccinera sig. Vi har inte heller möjlighet att spara hälsouppgifter om en anställd, som exempelvis om det har vaccinerat sig, då det är ett brott mot dataskyddsförordningen GDPR. Därför önskar vi att våra kunder inte rådfrågar kring vaccination av våra anställda med hänsyn till de anställdas integritet.

Vad gör ni i samband med Covid-19?

Vi fortsätter att städa och har vidtagit extra åtgärder för att du ska känna dig trygg med oss som leverantör. Läs mer om våra extra åtgärder.

Vad behöver jag som kund ordna/tänka på innan ni kommer?

För att få bästa möjliga resultat av rengöringen, se till att det är undanplockat från föremål som kan hindra utförandet av arbetet. 

Måste jag flytta på möbler/säng/Kontorsmöbler ?

För bästa resultat bör möbler flyttas, vi kan dock tvätta runt om så önskas.

Gör ni det på plats eller tar ni med er mattorna (lösa mattor)?

De flesta uppdrag utför vi på plats.

Vilka material kan man tvätta?

Vi kan tvätta de flesta textila material. Dock inte ull, plysch, orientaliska mattor eller antika mattor/möbler.

Vilka typer av fläckar kan ni få bort?

Vi kan få bort nästan alla typer av fläckar.

Vad använder ni för medel/utrustning?

Vi har textilrengöring maskiner för professionellt bruk med tillhörande medel.

Kan man sitta/gå på mattan direkt efteråt?

Nej, bäst att vänta minst 8 timmar.

Hur lång tid tar mattvätten?

Det beror på hur stor yta som ska rengöras, vår kundtjänst kan alltid hjälpa dig med en cirkatid.

Lämnar ni garanti?

Innan vi sett fläcken kan vi inte  lämna någon garanti, men när vi kommer till  platsen kan vi alltid meddela vilket resultat du kan förvänta dig.

Vad händer om något skulle råka gå sönder?

Maries Puts & Städ är ansvarsförsäkrade hos Länsförsäkringar. Om det skulle visa sig att skadan uppkommit genom att vi har varit oaktsamma står vi självklart för kostnaden. 

Vi har en i familjen som är allergisk, är det starka medel?

Nej, vi använder främst skonsamma medel och joniserat vatten.
Mattvätt i Stockholm

Miljön i fokus 

Vi på maries.se värnar om miljön och vid tvätt av mattor och möbler använder vi främst skonsamma, miljövänliga medel och joniserat vatten. Det blir också fräscht och skonsamt för dig och för våra medarbetare.

Mer om oss