Storstädning i Stockholm

Storstädning 

Rent & fint med miljöfokus 

Stilrent inredd och städad lägenhet med öppen spis

Boka miljövänlig storstädning 

Rengöring av hemmet är viktigare än någonsin. Vi fortsätter städa men har vidtagit extra åtgärder. Läs vad vi gör i samband med Covid-19.

Visst är det väl skönt efter storstädning, när man vet att allt är rent i varje liten vrå? Det är dock ett ganska slitsamt moment och det tar dyrbar tid. Låt våra vana experter ta hand om storstädningen istället!

maries.se är en miljöcertifierad städfirma, som har utfört storstädningar i Stockholm i över 30 år och vi vet vad man förväntar sig. Vi strävar alltid efter att ditt hem ska kännas lika rent som när du flyttade in. Vi gör rent där vardagsstädningen inte hinns med; som till exempel bakom elementen och spisen. 

Läs mer+ Frågor & Svar+


Storstädning av välutbildad personal!

Vad kostar storstädning och hur bokar jag?

Du kan snabbt och enkelt ta reda på vad det kostar att storstäda ditt hem. Fyll bara i dina uppgifter i formuläret ovan så får du priset direkt. 

Det är väldigt enkelt att boka hos oss. Fyll bara i dina uppgifter i formuläret på sidan, så får du en prisuppgift direkt och vill du gå vidare, är det bara att boka det datum som passar. Du väljer själv hur ofta du önskar storstädning, vi rekommenderar minst två gånger om året för att underlätta vardagsstädningen och för att hålla ytorna fräscha. 
 

Kundomdömen

 • "Väldigt nöjd med storstädningen som inkluderade fönsterputs, rekommenderar denna firma.",  Ros-Maj E.
 • "De båda var så duktiga, noggranna och trevliga! Hoppas jag kan boka dem båda nästa gång!", Suzanne M.
 • "Jättebra kan rekommenderas!", Ylva H.
 • "Rent och fint. Dom som var här är duktiga.", Per V.

    Upptäck vad kunder tycker i realtid 

 

Hur fungerar storstädningen 

Vi ser till att vi är tillräckligt många på plats för att klara av en storstädning på en arbetsdag och tar med oss all utrustning och material som behövs för storstädningen.
 

Storstädning med maries.se 

•    Välutbildad personal
•    Fönsterputs ingår 
•    RUT-avdragsgillt
•    Tre dagars garanti 
•    Kollektivavtalsansluten personal
 

Inför storstädningen 

Inför storstädningen är det bra att plocka undan leksaker, kläder och andra lösa föremål, för att förenkla städningen. Plocka undan saker som kan vara i vägen för fönsterputsning, t ex gardiner, blomkrukor eller prydnadsföremål. Vid större föremål t ex soffa, så kan det vara bra om ni skyddar denna med plast eller tidningar.
 

Vad baseras priset på

Priset baseras på antal kvadratmeter, takhöjd och vart uppdraget ska utföras. Kontakta oss gärna om du har frågor på privat@maries.se

Varmt välkommen!

Fördelar med storstädning hos maries.se

 • Rent i alla vrår – t.ex avkalkning, ugnsrengöring, rengöring av möbler m.m
 • Fönsterputs ingår
 • Miljövänliga städartiklar ingår
 • Ansvarsförsäkring om något händer
 • Tre dagars garanti
 • Erfaren och välutbildad personal
 • RUT-avdraget gäller - du betalar bara 50% av arbetskostnaden

Här kan du se vilka moment som ingår i tjänsten:

 Tjänstebeskrivning


Vanliga frågor & Svar

Har maries.se vaccinationskrav på de anställda?

Vi har vidtagit massvis av åtgärder för att minska på smittorisken. Vi utför fortfarande social distansering mellan anställda, munskydd för de kunder som vill, samt ytdesinficering efter städning. Läs mer på: https://www.maries.se/blogg/covid19/

Vi har inget vaccinationskrav på våra anställda då det inte är lagligt att tvinga en anställd att vaccinera sig. Vi har inte heller möjlighet att spara hälsouppgifter om en anställd, som exempelvis om det har vaccinerat sig, då det är ett brott mot dataskyddsförordningen GDPR. Därför önskar vi att våra kunder inte rådfrågar kring vaccination av våra anställda med hänsyn till de anställdas integritet.

Vad gör ni i samband med Covid-19?

Vi fortsätter att städa och har vidtagit extra åtgärder för att du ska känna dig trygg med oss som leverantör. Läs mer om våra extra åtgärder.

Vad händer om vi inte är nöjda?

Om det är något som vi missat i utförandet kan ni alltid ta kontakt med oss så ser vi till att felet avhjälps. Om ni själva åtgärdar felet innan Maries Puts & Städ kontaktas eller får möjlighet att kontrollera felet, utgår ingen ersättning. Det är viktigt att meddela eventuella fel inom 3 dagar efter att städningen är utförd

När börjar städningen?

98 % av alla städningar börjar kl 08.00 på vardagar. På helgdagar och röda dagar börjar vi kl 09.00.

Vad ska jag tänka på innan städningen?

Det är lite att tänka på för att uppnå bästa resultat. Plocka undan leksaker, kläder och andra lösa föremål, för att förenkla städningen. Se också till att arbetsbänk och diskbänk är fria så att de går att rengöra. Plocka undan saker som kan vara i vägen för fönsterputsning, t ex gardiner, blomkrukor eller prydnadsföremål. Vid större föremål t ex soffa, så kan det vara bra om ni skyddar denna med plast eller tidningar.

Fönstret måste vara tillgängligt för fönsterputsaren, detta innebär att större möbler måste flyttas eller motsvarande om de är i vägen innan fönsterputsaren kommer.

Hur ofta behöver man storstäda ett hem?

Vi rekommenderar att man har ett par storstädningar per år för att hålla städstandarden på en hög nivå. Även om ni har regelbunden städningen som känns tillfredställande finns det detaljer och utrymmen som inte tas om hand regelbundet. 

När börjar städningen?

98 % av alla städningar börjar kl 08.00 på vardagar. På helgdagar och röda dagar börjar vi kl 09.00.

Måste jag vara hemma?

Du behöver inte vara hemma under hela städningen/putsningen, men vi ser gärna att du finns på plats och släpper in vår personal, samt kommer och besiktigar efteråt.

Ingår städmaterialet?

Ja, i Storstädning ingår allt material

Lämnar ni garanti på städningen?

Vi lämnar alltid 3 dagars garanti på städningen. Eventuella brister som framkommer vid besiktningstillfället, i anslutning till städtillfället, åtgärdas genast av oss. Klagomål efter kundens godkännande beaktas ej.  Vi vill påpeka att det är bra om boende/inflyttande person kan närvara vid besiktningstillfället. Tid för besiktning meddelas av vår personal ca 1 timme innan städningen slutförs.

Hur lång tid tar en storstädning att utföra?

Vi ser till att vi är tillräckligt många på plats för att klara av en storstädning på en arbetsdag.

Vad händer om något skulle råka gå sönder?

Maries Puts & Städ är ansvarsförsäkrade hos Länsförsäkringar. Om det skulle visa sig att skadan uppkommit genom att vi har varit oaktsamma står vi självklart för kostnaden. 

Ingår städmaterialet?

Ja städmaterial ingår.

Vad har ni för avbokningsregler?

Vid avbokning tidigare än 72 timmar (helg ej inräknat) före inbokad tjänst har kunden rätt till avbokning utan kostnad. Vid avbokning inom 72 timmar innan inbokad tjänst debiteras avbokning enligt följande:

Hemstädning, fönsterputs, kökstvätt och badrumstvätt:
- Upp till 150kvm/1-15 fönster/badrumstvätt: 300 kr
- Över 150 kvm/15 fönster eller mer/kökstvätt: 600 kr

Storstädning, flyttstädning, byggstädning:
- Upp till 150kvm: 700 kr
- Över 150kvm: 1 400 kr

Ombokning 72-48 timmar innan inbokad tjänst debiteras med 100 kr i ombokningsavgift. Vid ombokning inom 24 timmar sker debitering enligt ovan debiteringsmodell.

För att vara giltig skall avbokning eller ombokning av städning ske skriftligen per e-post eller muntligen per telefon till maries.se. Vid tvist kring avbokning skall mottagen bekräftelse från maries.se kunna visas upp av kund.

Får man använda RUT-avdrag?

Ja, du får använda RUT-avdrag som skattbetalande privatperson som är minst 18 år vid beskattningsårets utgång. Du behöver vara bosatt i Sverige och vara helt eller delvis bosatt i bostaden där tjänsten utförs. Dödsboet kan bara få RUT-avdrag på uppdrag som har utförts före dödsfallet. Efterlevande familj kan inte få RUT-avdrag för arbete som har utförts i förälders bostad efter dödsfallet. 
Såpbubblor i naturen

Hållbar storstädning

Vi har ett stort miljöfokus. Vi ser exempelvis till att våra rengöringsmedel är miljövänliga och doseras rätt, och när det är möjligt åker vi kollektivt till våra kunder. Våra material återanvänds eller källsorteras givetvis.  

Mer om hur vi jobbar