Fönsterputsning i Stockholm

Fönsterputs i Stockholm

Rena fönster ger ett ljusare och trevligare hem!

Hus med stora skinande rena fönster

Skinande rena fönster! 

Fönster ska vara rena och klara och släppa in mycket härligt ljus. Tyvärr är de ofta placerade obekvämt högt över marken och blir aldrig så där blanka och fina – hur mycket du än polerar.

Våra fönsterputsare är erfarna, snabba och erbjuder prisvärda tjänster. Och de ger dig skinande rena glas utan ränder, stänk eller flammor. 

 

Läs mer + Frågor & Svar +


Vi har putsat Stockholmarnas fönster i mer än 25 år

Det var med fönsterputsning som maries.se påbörjade sin verksamhet för länge sedan. Vi gillar att putsa fönster! När du anlitar oss får du professionella och välutbildade fönsterputsare som gör ditt hem ljusare, renare och trevligare.

Vad kostar det?

Du kan snabbt och enkelt ta reda på vad det kostar att få dina fönster rena och fina. Fyll bara i dina uppgifter i formuläret ovan så får du priset direkt. 

Så här beställer du fönsterputs

I formuläret högst upp på sidan fyller du i uppgifter om antal fönster som ska putsas samt önskemål om eventuella tilläggstjänster som ska ingå. Därefter väljer du datum och tid för fönsterputsningen innan du slutför bokningen med kontaktuppgifter, adress, uppgift om nycklar mm. Priset för tjänsterna framgår tydligt innan du slutför beställningen.

Hur går fönsterputsningen till?

Vi har med oss all utrustning som behövs för att göra rent dina fönster. Vi behöver bara tillgång till en stege. Om du inte har någon stege kan vi ta med en stege mot en extra kostnad. Vi putsar fönster vid alla utetemperaturer ned till -16 grader. Om det regnar och dina fönster öppnas utåt bokar vi om tiden.

 

Fördelar med fönsterputsning hos maries.se

  • Alltid fast pris
  • RUT-avdraget gäller - du betalar bara 50% av arbetskostnaden
  • Erfaren och välutbildad personal
  • Ansvarsförsäkring om något händer
  • Tre dagars garanti
  • Extratjänster som tvättar av karmar, fönsterbleck och persienner

Här kan du se vilka moment som ingår i tjänsten:

 TjänstebeskrivningVanliga Frågor & Svar

Lämnar ni garanti på städningen?
 

Vi lämnar alltid 3 dagars garanti på städningen. Eventuella brister som framkommer vid besiktningstillfället, i anslutning till städtillfället, åtgärdas genast av oss. Klagomål efter kundens godkännande beaktas ej.  Vi vill påpeka att det är bra om boende/inflyttande person kan närvara vid besiktningstillfället. Tid för besiktning meddelas av vår personal ca 1 timme innan städningen slutförs.

Vad händer om något skulle råka gå sönder?
 

Maries Puts & Städ är ansvarsförsäkrade hos Länsförsäkringar. Om det skulle visa sig att skadan uppkommit genom att vi har varit oaktsamma står vi självklart för kostnaden. Visar det sig att skadan uppstått pga fel eller brist på information från kundens sida eller tredje part ansvarar vi inte för skadan.

Vad ska jag tänka på innan fönsterputsningen?
 

Det du som kund behöver tänka på är att se till att fönstren är tillgängliga för fönsterputsaren. Plocka undan lösa föremål som kan vara i vägen t.ex. gardiner, blomkrukor eller prydnadsföremål. Det kan också innebära att större möbler t.ex. soffa, måste flyttas eller skyddas med plast eller tidningar. Eventuell stege eller pall kan också behöva finnas på plats.

Hur lång tid tar det att putsa mina fönster?
 

Det finns många aspekter att ta hänsyn till för att ge en korrekt tidsuppskattning. När vi har sett er lokal, bostad eller fastighet alternativt att ni fyllt i vårt formulär för fönsterputsning, kan vi ge en uppskattad tidsåtgång.

Måste jag vara hemma?
 

Du behöver inte vara hemma under hela städningen/putsningen, men vi ser gärna att du finns på plats och släpper in vår personal, samt kommer och besiktigar efteråt.

Hur gör jag om jag inte kan vara hemma och öppna?
 

Om du absolut inte kan vara hemma och öppna för personalen, kan du komma och lämna nycklarna till vårt kontor. Detta sker senast tre arbetsdagar innan städtillfället.

Ner till hur många grader kan man putsa fönster?
 

Vi putsar fönster ända ner till -16°C.

Vad händer vid regn?
 

Om era fönster öppnas inåt så kommer vi som planerat. Men om era fönster öppnas utåt hör vår fönsterputsare av sig strax innan utsatt tid för att boka in ett nytt tillfälle.

Ingår städmaterialet?

Ja, dock inte stege.

Vad har ni för avbokningsregler?
 

Vid avbokning tidigare än 72 timmar (helg ej inräknat) före avtalat städtillfälle har kunden rätt till avbokning utan kostnad. Vid avbokning senare betalar kunden enligt följande: 48 timmar (helg ej inräknat) innan städtillfället 50 % av priset, 24 timmar (helg ej inräknat) innan städtillfället 75 % av priset och avbokning samma dag debiteras fullt pris. Notera att avbokningskostnaden inte berättigar till RUT-avdrag.

Får man använda RUT-avdrag?
 

Ja, du får använda RUT-avdrag som skattbetalande privatperson som är minst 18 år vid beskattningsårets utgång. Du behöver vara bosatt i Sverige och vara helt eller delvis bosatt i bostaden där tjänsten utförs. Dödsboet kan bara få RUT-avdrag på uppdrag som har utförts före dödsfallet. Efterlevande familj kan inte få RUT-avdrag för arbete som har utförts i förälders bostad efter dödsfallet. 
Såpbubblor i naturen

Miljövänlig fönsterputsning

Vi använder alltid miljövänliga medel när vi putsar fönster om det är möjligt. Vi har till exempel slutat använda ammoniak som tidigare var en riktig miljöbov i den här branschen. Enda gången vi frångår de miljövänliga medlen är när något är så hårt smutsat att vi måste ta till starkare produkter, t ex vid nikotinskadade fönster. 

Mer om oss
Qualify ISO 9001     Qualify ISO 14001     Qualify OHSAS 18001 Årets Gasell 2008Årets Gasell 2009Årets Gasell 2011 Årets Gasell 2013     Miljövänliga städprodukter   SOS-logga

Anmäl dig till maries.se nyhetsbrev

Ta del av våra medlemmars specialerbjudanden!