Fönsterputsning i Stockholm

Fönsterputs 

Få dina fönster att glänsa med professionell hjälp 

Hus med stora skinande rena fönster

Skinande rena fönster 

Visst är det trevligt att se ut genom gnistrande rena fönster som släpper in härligt ljus? Dock är fönsterputs i Stockholm ett krävande moment som kräver lite finess och fönster som sitter obekvämt till lämnas ofta åt morgondagen.

Låt istället våra erfarna fönsterputsare i Stockholm ge dig skinande rena fönster utan flammor, på ett snabbt och prisvärt vis. Vi har trots allt putsat stockholmarnas fönster i mer än 30 år och vet vad vi gör. 

Läs mer + Frågor & Svar +


Vad kostar fönsterputs?

Om några sekunder vet du vad det kostar att få dina fönster gnistrande rena. Fyll bara i uppgifterna i formuläret högst upp, så får du en prisuppgift direkt. Därefter kan du fylla i kompletterande uppgifter och trycka iväg din beställning, så kan du snart se ut genom rena fönster!

 

Så här fungerar fönsterputsningen

Vi står för all utrustning som behövs för fönsterputsningen, vi behöver bara tillgång till en stege. Om du inte har någon, tar vi enkelt med en mot en extra kostnad.
 

Självklart kan du boka fönsterputsning även under vintern och vid regn

Vi putsar fönster i alla väder, förutom vid regn om dina fönster öppnas utåt eller om temperaturen går ner till -16 grader, i de fallen bokar vi såklart om tiden.

Boka nu!

Inför fönsterputsningen

Plocka gärna undan föremål runt fönstret när fönsterputsaren kommer så att vi enkelt kan komma åt fönstret. Gardiner som är i vägen är bra att ta ner samt om du har möjlighet att flytta större möbler en bit från fönstren. När fönsterputsningen görs i samband med städtillfället så återställer städaren ordningen under arbetspasset. 
 

Hur ofta bör jag anlita en fönsterputsare?

Det beror helt på hur hårt utsatta dina fönster är, normalt brukar vi rekommendera på våren och hösten. Om bostaden är nära en väg eller vatten så brukar vi rekommendera fönsterputsning mer regelbundet, hur ofta beror på era förutsättningar. Kontakta oss gärna.
 

Så här beräknas priset för en fönsterputsning

Priset baseras på antalet fönster som du har i din bostad, hur många sidor som ska putsas samt fönstertyp.

 

Repor och kalk på fönster

Kalkbeläggningar och repor på glas kan verkligen vara svårt att få bort på egen hand och är dessutom många gånger svåråtkomliga, såsom på utsidan av en inglasad balkong. Maries Puts & Städ samarbetar med Sveriges skickligaste kalkborttagare och med en ny miljövänlig teknik blir dina glas snabbt fria från kalkbeläggningar och repor. Borttagning av kalk och repor är en separat tjänst och ingår inte vid ordinarie utförande av fönsterputs. Är du intresserad av en prisuppgift på avkalkning eller borttagning av repor på fönster? Meddela detta vid bokning så återkommer vi så snart vi kan!

Boka nu!

Fördelar med fönsterputsning hos maries.se

  • Alltid fast pris
  • RUT-avdraget gäller - du betalar bara 50% av arbetskostnaden
  • Erfaren och välutbildad personal
  • Ansvarsförsäkring om något händer
  • Tre dagars garanti
  • Extratjänster som tvättar av karmar, fönsterbleck och persienner

Här kan du se vilka moment som ingår i tjänsten:

 Tjänstebeskrivning


Vanliga Frågor & Svar

Har maries.se vaccinationskrav på de anställda?

Vi har vidtagit massvis av åtgärder för att minska på smittorisken. Vi utför fortfarande social distansering mellan anställda, munskydd för de kunder som vill, samt ytdesinficering efter städning. Läs mer på: https://www.maries.se/blogg/covid19/

Vi har inget vaccinationskrav på våra anställda då det inte är lagligt att tvinga en anställd att vaccinera sig. Vi har inte heller möjlighet att spara hälsouppgifter om en anställd, som exempelvis om det har vaccinerat sig, då det är ett brott mot dataskyddsförordningen GDPR. Därför önskar vi att våra kunder inte rådfrågar kring vaccination av våra anställda med hänsyn till de anställdas integritet.

Vad gör ni i samband med Covid-19?

Vi fortsätter att putsa fönster och har vidtagit extra åtgärder för att du ska känna dig trygg med oss som leverantör. Läs mer om våra extra åtgärder.

Vad behövs för material?

Vi står för allt material som behövs för själva fönsterputsningen. Dock inte stege.

Lämnar ni garanti på fönsterputsningen?

Ja vi lämnar alltid 3 dagars garanti på fönsterputsningen.

Vad händer om något skulle råka gå sönder?

Maries Puts & Städ är ansvarsförsäkrade hos Länsförsäkringar. Om det skulle visa sig att skadan uppkommit genom att vi har varit oaktsamma står vi självklart för kostnaden. 

Vad ska jag tänka på innan fönsterputsningen?

Det du som kund behöver tänka på är att se till att fönstren är tillgängliga för fönsterputsaren. Plocka undan lösa föremål som kan vara i vägen t.ex. gardiner, blomkrukor eller prydnadsföremål. Det kan också innebära att större möbler t.ex. soffa, måste flyttas eller skyddas med plast eller tidningar. Eventuell stege eller pall kan också behöva finnas på plats.

Hur lång tid tar det att putsa mina fönster?

Det finns många aspekter att ta hänsyn till för att ge en korrekt tidsuppskattning. När vi har sett er lokal, bostad eller fastighet alternativt att ni fyllt i vårt formulär för fönsterputsning, kan vi ge en uppskattad tidsåtgång.

Måste jag vara hemma?
 

Du behöver inte vara hemma under hela städningen/putsningen, men vi ser gärna att du finns på plats och släpper in vår personal, samt kommer och besiktigar efteråt.

Hur gör jag om jag inte kan vara hemma och öppna?

Om du absolut inte kan vara hemma och öppna för personalen, kan du komma och lämna nycklarna till vårt kontor. Detta sker senast tre arbetsdagar innan städtillfället.

Fönsterputs när det är kallt?

Ja det går bra att putsa fönster när det är kallt ute. Vi putsar fönster ända ner till -16°C.

Vad händer vid regn?

Om era fönster öppnas inåt så kommer vi som planerat. Men om era fönster öppnas utåt hör vår fönsterputsare av sig strax innan utsatt tid för att boka in ett nytt tillfälle.

 

Vad har ni för avbokningsregler?

Vid avbokning tidigare än 72 timmar (helg ej inräknat) före inbokad tjänst har kunden rätt till avbokning utan kostnad. Vid avbokning inom 72 timmar innan inbokad tjänst debiteras avbokning enligt följande:

Hemstädning, fönsterputs, kökstvätt och badrumstvätt:
- Upp till 150kvm/1-15 fönster/badrumstvätt: 300 kr
- Över 150 kvm/15 fönster eller mer/kökstvätt: 600 kr

Storstädning, flyttstädning, byggstädning:
- Upp till 150kvm: 700 kr
- Över 150kvm: 1 400 kr

Ombokning 72-48 timmar innan inbokad tjänst debiteras med 100 kr i ombokningsavgift. Vid ombokning inom 24 timmar sker debitering enligt ovan debiteringsmodell.

För att vara giltig skall avbokning eller ombokning av städning ske skriftligen per e-post eller muntligen per telefon till maries.se. Vid tvist kring avbokning skall mottagen bekräftelse från maries.se kunna visas upp av kund.

Får man använda RUT-avdrag?

Ja, du får använda RUT-avdrag som skattbetalande privatperson som är minst 18 år vid beskattningsårets utgång. Du behöver vara bosatt i Sverige och vara helt eller delvis bosatt i bostaden där tjänsten utförs. Dödsboet kan bara få RUT-avdrag på uppdrag som har utförts före dödsfallet. Efterlevande familj kan inte få RUT-avdrag för arbete som har utförts i förälders bostad efter dödsfallet. 
Såpbubblor i naturen

Miljövänlig fönsterputsning

Visste du att maries.se är en miljöcertifierad städfirma? Vi städar till exempel med miljövänliga rengöringsmedel, källsorterar och reser kollektivt när vi kan till våra kunder.

Läs mer om vårt miljöarbete