Entrémattor för företag

Entrémattor för företag i Stockholm

Entrémattor för kontor och butiker

Med en snygg och ren entrématta får dina besökare ett gott intryck redan när de stiger över tröskeln. Våra specialanpassade entrémattor fångar upp runt 75 procent av all smuts samt väta och med vår mattservice håller du dina entréer i topp-skick varje dag!

Läs mer + Frågor & Svar +

 Priser

Entrémattor och mattservice i Stockholm

Fördelarna med entrémattor 

Det finns många skäl att investera i en riktigt bra entrématta. Slitaget på golvet minskar och en stor del av all smuts utifrån fångas upp. Mattan minskar också risken för halka när besökaren stiger in med snö eller vatten på skorna. Dessutom skapar en snygg matta en mer välkomnande och trevlig entré.

Hur ofta bör man byta matta?

Bytesfrekvensen hänger ihop med hur många människor som passerar entrén dagligen och vilka väderförhållanden som råder. Ju mer trafik, desto oftare bör en entrématta bytas. Under den regniga och snöiga höst- och vintersäsongen behöver entrémattor bytas mycket oftare än under sommarhalvåret.

Vi på maries.se rekommenderar mattor vid varje entré och utgång där det förekommer många passager. En längre matta gör att du hinner ta fler steg på den och skorna hinner bli torra innan du kliver ut på golvet. En mindre matta är ett perfekt val på små ytor som vid eller i hissar. 

Så beställer du entrémattor 

I formuläret högst upp på sidan fyller du i uppgifter om antal mattor samt önskad bytesfrekvens och skickar en förfrågan. Därefter återkommer vi med offert.

Så går vår mattservice till 

Du köper en anpassad och snygg entrématta till ditt företag. Vi leverera mattan och sköter sedan regelbundet om all tvätt och underhåll av mattan. När mattan är sliten byter vi ut den. Vi sköter alla leveranser och hämtningar av entrémattorna.

Fördelarna med entrématta är många:

 • Minskar slitage på golven
 • Skapar en välkomnande och mer ombonad entré
 • Minskar halkrisken
 • Håller lokalerna rena längre
 • Underlättar städpersonalens arbete
 • Förbättrar inomhusmiljön
 • Ger en känsla av lyx
 • Förhöjer helhetsintrycket

Tjänsten omfattar:

 • Investering i entrématta
 • Tvätt och underhåll av entrématta
 • Utbyte av sliten entrématta
 • Leverans och hämtning av entrématta

Vad gör ni i samband med Covid-19?

Vi fortsätter att städa och har vidtagit extra åtgärder för att du ska känna dig trygg med oss som leverantör. Läs mer om våra extra åtgärder.

Hur ofta är det bäst att byta entrématta?

Bytesfrekvens beräknas enklast genom att fundera på hur hög trafik av människor som passerar entrén ni har i era lokaler. Ju högre trafik desto oftare bör en entrématta bytas. Tänk på att under vintern är det extra viktigt att man byter sin entrématta oftare än vad man gör under sommarhalvåret.

Vi rekommenderar att ha mattor vid varje entré och utgång där det förekommer mycket trafik. En längre matta gör att du hinner ta fler steg på den och skon är då torr när du kliver ut på golvet. En mindre matta är en bra valmöjlighet vid mindre ytor som vid hiss eller inuti hiss. Klara färger behöver bytas oftare medan melerade färger byts färre gånger.